Headmaster – IT i skolan
21701
page-template-default,page,page-id-21701,stockholm-core-2.4.4,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Tid över till det viktiga

– en trygg helhetslösning med Headmaster

HeadMaster är en it-lösning specialanpassad för skolor. Genom vår skräddarsydda hel-hetstjänst slipper ni krångel och kan använda tekniken på bästa sätt. Med lång erfarenhet från skolans värld skapar vi en struktur som fungerar och tar hand om allt som behövs från drift till support. Ni får arbetsro och kan koncentrera er på verksamheten.

 

BEKVÄMT MÅNADSABONNEMANG

Grunden i HeadMaster är ett baspaket som består av drift, nätverk, server, backup, e-post, trådlös uppkoppling, automatiserad övervakning
och central lagring i tio år enligt lagkravet. Med ett bekvämt månadsabonnemang har ni kontroll på kostnaden. Ni har full support från kl 8-17 och betalar bara för den tid ni använder.

Ni kan förstås också lägga till de tjänster ni behöver som hemsida, specialanpassade pedagogiska program, budgetunderlag och inköp av ny teknik med mera. Men ni behöver inte köpa in något i onödan. HeadMaster stöder alla administrativa program som Schoolsoft, Skola24, Unikum, ekonomiprogram med mera, liksom vilken hårdvara ni än arbetar med.

HUR MYCKET HEADMASTER BEHÖVER NI?

Uppstart och drift. Efter en analys av skolans behov får ni ett förslag till ett upplägg. Vi utgår från den teknik och de system ni använder och lägger till eller tar bort det ni vill och behöver. Vi ser till att uppstarten blir snabb och säker med den utbildning som behövs. När vi är igång står vi för den löpande driften av systemet.

Säker lagring, enkel delning och skyddat nätverk. Alla filer sparas på er privata server som finns antingen hos er eller hos oss. Skulle en dator gå sönder eller bli stulen så försvinner inga dokument, vi tar backup varje natt och arkiverar dessa i tio år. Var och en har sitt eget, skyddade utrymme för dokument och ni har också gemensamma mappar för enkel delning av filer. Nätverket skyddas av en brandvägg som vi övervakar och uppdaterar. Brandväggen skyddar er mot virus, intrångsförsök och kan även, om så önskas, begränsa vad eleverna får tillgång till när de surfar.

Trådlös uppkoppling och e-post. Vi ser till att ni har ett fungerande wifi i alla lokaler och lägger upp e-post till alla som behöver det. Behöver någon stöd för att komma igång finns vi till hands.

Central felsökning. I Headmaster ingår central övervakning som gör att vi upptäcker eventuella driftfel och åtgärdar dem innan de blir ett problem.

Support kl 8-17. Varför funkar inte skrivaren? Hur får jag bild på projektorn? Schoolsoft beter sig konstigt! Ibland behövs hjälp med allt från stort till smått. Då är det bara att ringa eller maila oss och ni får support direkt då vi kan fjärrstyra er dator. Ni betalar bara för den tid ni använder. Det brukar framför allt behövas stöd under den första tiden.

Hemsida. Behöver ni tjänster som uppdatering av hemsidan eller en helt ny webbplats är det inga problem.

Skräddarsydda lösningar. Vi har erfarenhet av många pedagogiska hjälpmedel och program. Behövs det skräddarsyr vi en lösning och vi ser till att ni kan utnyttja tekniken fullt ut.

Budgetunderlag och inköp. Vi stämmer regelbundet av skolans behov och bistår gärna när det behövs ny utrustning. Vi kan hjälpa till med budgetunderlag och inköp av både begagnad och ny utrustning.

SÅ SÄGER ANVÄNDARNA AV HEADMASTER

”Med bra teknik kan jag koncentrera mig på eleverna.”

Vi är en resursskola för elever inom autismspektrat. I perioder behöver vi mycket support, som när vi installerar nya program för elever med speciella behov. Jag kan ringa eller mejla direkt och få support genom till exempel fjärrstyrning av min dator. Att ha gemensam server med vår systerskola är väldigt smidigt. Vi kan gå in i varandras mappar och göra schemaändringar, läsa protokoll eller arbeta i samma dokument. Jag kan också komma åt mitt konto från vilken dator som helst. Jag kan logga in via en elevs dator, ladda ner material från mitt konto direkt till eleven. Det gör jag till exempel när jag undervisar i programmering.

– FIDEL CHIRIBOGA, LÄRARE PÅ ASPDAMMSKOLAN

”HeadMaster upptäcker fel innan de blir ett problem.”

Vi har varit nöjda under alla år med HeadMaster. Dels får vi vårt basbehov av it täckt med drift, nätverk, brandvägg och annat. Dels kan vi lägga till tjänster som ny hemsida och skräddarsydda lösningar för till exempel frånvarorapportering. När skolan behöver nya datorer får jag hjälp att uppskatta behovet och förslag på lämpliga produkter i olika prisklasser samt budgetunderlag. Inköp och drift av våra mobiltelefoner är en annan uppgift. Vi har även ett serviceavtal med regelbunden översyn av tekniken. Den snabba supporten är en stor trygghet. Då kan vi lägga all kraft på det dagliga arbetet.

– ANNE SÖDERSTRÖM, REKTOR PÅ VÄRMDÖ TEKNISKA GYMNASIUM

LÅT OSS GE DIG ETT FÖRSLAG!

Vi är ett tryggt it-företag som har arbetat med it-lösningar för skolor med olika inriktning och storlek i många år. Kontakta oss gärna med frågor och få ett förslag på hur HeadMaster kan se ut på din skola. Vi går igenom vilken utrustning ni har idag, vilka system ni jobbar i och vilka behov ni har. Utifrån det får ni ett förslag till hur ni kan få en bra struktur och en helhetslösning med HeadMaster. Antingen utifrån de produkter och tjänster ni använder idag eller utifrån nya förutsättningar.

Nyfiken?

Ring 08-122 00 810.